Blackbock Barrelbock Line-up

DE HERFST IS ZO GEK NOG NIET

De enige echte Nederlandse bierstijl die wij erkennen is bockbier. Alleen vinden we het een gemiste kans dat alle bokbieren zo vreselijk zoet worden gebrouwen. Plakkerig robijnrood suikerwater waar je ook nog eens heel snel dronken van wordt. Weg met zoete bockbieren!

Maak kennis met de Blackbock. Een gebrander en droger bockbier met kwaliteiten van koffie en stout. Onder de gebrandheid gebruiken we gekarameliseerde mouten om een degelijke body aan het bier te geven. En met een alcoholpercentage van 6% ook nog eens minder zwaar dan dat je gewend bent van bockbier. Perfect voor de donkere seizoenen.

Om de herfst helemaal bij te lurven te grijpen, besloten we ook nog eens om een deel van de Blackbock te rijpen op drie verschillende whisky en bourbon vaten. De Barrelbock is een blend van het bier uit deze vaten van Deanston, Glen Elgin en Weller Wheat Bourbon (Buffalo Trace). Het bier krijgt hierdoor een bijzonder karakter mee met tonen van vanille en eikenhout.

Kortom, deze herfst hoef je niet genoegen te nemen met de mierzoete bockbieren die je opa vroeger dronk. Geniet van bockbier zoals het eigenlijk had moeten zijn en haal de Blackbock en Barrelbock nu in huis.

Blackbock Barrelbock Taproom vandeStreek bier

BOCKTOBERFEST