HOP SELECTION PACK

Afgelopen jaar hadden wij de unieke mogelijkheid om bij onze Amerikaanse hop leverancier Yakima Chief Hops met onze eigen handen en neuzen te bepalen van welke velden wij hop wilden hebben. In dit Hop Selection Pack vind je vier Hazy Weekend bieren elk gebrouwen met een andere handgeselecteerde hopsoort: Cascade, Citra, Columbus en Mosaic. Proef de verschillen in deze 44 centiliter genietblikken!

DE GROOTSTE HOPTUIN VAN NEDERLAND

Dichtbij de brouwerij ligt onze hoptuin in Stadstuin Klopvaart, waar we sinds een aantal jaar ons eigen hopras de Klophop groeien. De Klophop verbouwen we echter niet alleen! Ieder voorjaar verstekken we de planten uit onze tuin en verspreiden we ruim 2000 Klophop plantjes onder horecazaken en bierliefhebbers via de webshop, zodat iedereen kan meeplanten aan de grootste hoptuin van Nederland.
In de hele groeiperiode van april tot en met september helpen we alle Klophopboeren om van hun stekje een volgroeide hopplant te maken die vol hangt met Klophopbellen (de hopbloemen waar bier mee gebrouwen wordt). Leer handige tips en tricks als het gaat om je hopplant of kom een keer langs in onze hoptuin en hoor van onze hopboer wat je het beste kan doen.

Op 17 en 18 september, de traditionele hopoogstmaand, vieren we het leukste en belangrijkste deel van het project: het oogstfeest! Iedereen brengt zijn hopplant mee naar de brouwerij waar we met alle hopboeren samen de hop gaan plukken. Uiteraard onder het genot van mooi bier. Van alle verzamelde hop brouwen wij uiteindelijk het Klophop bier – een mooi hoppig blond bier waar jullie aan hebben meegewerkt!