ER ZIJN WEER HOPPLANTJES

Er zijn weer nieuwe hopplantjes beschikbaar bij bestellingen in de webshop! De nieuwe plantjes zijn nog in een minder ver stadium dan de hopplanten die je in de natuur tegenkomt of de plantjes die je vorig jaar misschien al hebt geplant. Ze zitten dus nog wat meer in de aarde verstopt en hebben iets langer de tijd nodig om te groeien. Geen zorgen echter: alles komt goed! Wanneer je de plant thuis ontvangt kan je deze het beste gelijk buiten in de grond zetten om de plant te laten wennen aan de temperatuur.

 

Kweek mee met alle andere hopboeren en plaats nu een bestelling in de webshop. Geef bij het afrekenen aan dat je graag een hopplantje bij je bestelling wilt ontvangen, dan kan je binnen no-time aan de slag als hopboer!

DE GROOTSTE HOPTUIN VAN NEDERLAND

Dichtbij de brouwerij ligt onze hoptuin in Stadstuin Klopvaart, waar we sinds een aantal jaar ons eigen hopras de Klophop groeien. De Klophop verbouwen we echter niet alleen! Ieder voorjaar verstekken we de planten uit onze tuin en verspreiden we ruim 2000 Klophop plantjes onder horecazaken en bierliefhebbers via de webshop, zodat iedereen kan meeplanten aan de grootste hoptuin van Nederland.

 

In de hele groeiperiode van april tot en met september helpen we alle Klophopboeren om van hun stekje een volgroeide hopplant te maken die vol hangt met Klophopbellen (de hopbloemen waar bier mee gebrouwen wordt). Leer handige tips en tricks als het gaat om je hopplant of kom een keer langs in onze hoptuin en hoor van onze hopboer wat je het beste kan doen.
Op 17 en 18 september, de traditionele hopoogstmaand, vieren we het leukste en belangrijkste deel van het project: het oogstfeest! Iedereen brengt zijn hopplant mee naar de brouwerij waar we met alle hopboeren samen de hop gaan plukken. Uiteraard onder het genot van mooi bier. Van alle verzamelde hop brouwen wij uiteindelijk het Klophop bier – een mooi hoppig blond bier waar jullie aan hebben meegewerkt!

HOPSPECIALS

Naast de Klophop hebben we afgelopen jaar nog drie specials gebrouwen met de focus op verschillende hoppen. Ontdek de verschillende stijlen en bestel het Kweekpack: hét perfecte 12-pack voor de dorstige hopboer.

KWEEKPACK (12-Pack)