KLOPHOP - EEN GEZAMELIJKE INSPANNING

September is de maand van de hopoogst! Wereldwijd wordt de hop geoogst en geplukt om er daarna onder meer bier van te brouwen. In het voorjaar hebben wij ruim 2000 Klophop hopplanten weggegeven aan bierliefhebbers in de webshop en verschillende horeca zaken door het hele land, zodat iedereen kon meeplanten aan de grootste hoptuin van Nederland. Daarnaast groeien deze planten natuurlijk ook in onze eigen hoptuin in Stadstuin Klopvaart. Deze stekjes zijn de afgelopen paar maanden uitgegroeid tot prachtige planten vol met bellen.

 

Op zaterdag 18 september en zondag 19 september hebben we met alle hopboeren de Klophop geplukt bij de brouwerij. In totaal is er met meer dan 100 mensen ruim 35kg aan verse hop geplukt, waar we uiteindelijk het Klophop blond bier mee hebben gebrouwen. Een heerlijk doordrinkbaar blond bier met een alcoholpercentage van 5,3%. Bestel het Klophop bier nu in de webshop.
Wil jij in het voorjaar van 2022 ook hopboer worden en meewerken aan het volgende Klophop bier? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang straks als eerste een update wanneer we volgend jaar nieuwe hopstekjes hebben klaarliggen. Kan je niet wachten? Word dan direct lid van de hopboeren appgroep!

HOPSPECIALS

Om de hopoogst goed te vieren hebben we drie nieuwe specials gebrouwen met de focus op verschillende hoppen. Maak kennis met de nieuwste en lekkerste hoppen die wij voor je hebben kunnen vinden en geniet van verschillende stijl bier waarin deze hoppen centraal staan.

NEWSKOOL HAZE

De Newskool Haze is een New England IPA gebrouwen met de moderne hoppen Bru-1, Sabro en Talus die het bier mooie smaken van ananas, citrus en kokos geven.

DOWN UNDER NEIPA

De Down Under NEIPA is een New England IPA bomvol met Galaxy en Vic Secret hop gekenmerkt door smaken van citrus, ananas en passievrucht.

UNITED STATES OF IPA

De United States of IPA is een mooi bittere West Coast IPA met maar liefst 4 verschillende Amerikaanse hopsoorten – Cascade, Ahtanum, HBC644 en Citra – die het bier een stevige hopsmaak geven met tonen van citrusvruchten.