OVER ONS

Ons kun je midden in de nacht wakker maken om bier te brouwen - zo veel lol hebben we er in. Begonnen als twee broers die maandelijks bij elkaar kwamen om te brouwen en nu groeiende tot een serieus team van biergekken waarbij nieuwe smaken en technieken ons energie geven - net als het perfectioneren van onze vaste bieren.

Wij brouwen moderne bieren en pakken alles aan met een 'DIY' mentaliteit, hierbij zetten wij de bierkwaliteit voorop. We willen zoveel mogelijk mensen hiervan laten genieten, want ons bier is gebrouwen om te drinken. Onze brouwerij is een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld!

2018

Dit jaar brouwen we onze zes vaste bieren, waaronder de Playground Non Alcoholic IPA. Daarnaast brouwen we om de maand een special, aangevuld met collaborations en Barrel Aged bieren uit onze snel groeiende barrel room.

2017

Begin maart worden alle machines, tanks en de bottellijn geleverd en nog geen vijf weken later draait de brouwerij! Dit jaar groeien we hard, zowel in volume bier als aantal medewerkers. Ook lanceren we de Playground NonAlcoholic IPA – een groot succes.

2016

In 2016 stappen Sander & Ronald fulltime in de brouwerij om de groei te kunnen bijhouden en om plannen te kunnen smeden voor de bouw van een eigen brouwerij – een ambitie sinds dag 1 van vandeStreek bier. In de zomer worden brouwhuis en de vergistingstanks volledig naar eigen ontwerp besteld. De Playground serie wordt gelanceerd – een serie waarin we laten zien dat de brouwerij onze speeltuin is! Daarnaast is ook onze eerste fulltime medewerker een feit.

2013-2015

Direct vanaf de start van vandeStreek bier gaat het snel. In mei 2013 lanceren we onze eerste bieren op het Utrechtse Bierbrouwersfestival – Broeders, Dark Roast en Festival Saison. Hetzelfde jaar nog lanceren we de Hop Art serie. In 2015 voegen we twee vaste bieren aan onze line-up toe: Hop Art IPA en Koper.

2010-2013

In 2010 beginnen Sander & Ronald met thuisbrouwen. Dit gebeurt eerst in Sanders flat in Kanaleneiland en later in zijn huis in Lombok. In de eerste drie jaar wordt de capaciteit van 20 liter per batch vergroot naar 50 liter per batch. De eerste honderd batches worden gebrouwen zonder commerciële ambities en leggen de basis voor de kennis van grondstoffen en receptopbouw.